Winnares IJsselkernbokaal 2019 Dorianne Kok

Wat een gezellige en geslaagde clubwedstrijd gisteravond in Heerenveen! Voor veel schaatsers was het de eerste keer op het mooie ijs van Thialf. Er zijn dan ook veel mooie PR’s gereden door onze pupillen, junioren, senioren en masters. Kijk voor de tijden op: Uitslagen clubwedstrijd 2019

En voor alle leden voor wie wedstrijden rijden niet de gewoonte is….. jullie zijn kanjers!!

Naast de prijzen voor de clubkampioenen die tijdens het stamppotbuffet worden uitgereikt op 16 maart, is er dit jaar ook gestreden om de “IJsselkern bokaal 2019”.  We hebben bij het berekenen van de tijden en de vergelijking met de clubrecords (voor uitleg zie onderstaande mail) gemerkt dat het een erg spannende strijd was. Daarbij viel op dat bestaande clubrecords op een haar na…. maar dus niet helemaal….. gesneuveld zijn.

De winnaar van de “IJsselkern bokaal 2019” is gewonnen door ……    Dorianne Kok.

Dorianne clubwedstrijd 2019

Dorianne reed bij de Dames senioren uitstekende tijden van 45,37 op de 500 meter en 2.23,04 op de 1500. Zij ging hiermee de strijd aan met de clubrecords bij de Dames senioren van Janine Slootstra (oud wereldkampioen bij de masters!) van 44,81 op de 500 en 2.16,75 op de 1500 meter. Daarmee kwam Dorianne uit op een gemiddelde score van 97,18 procent (dus gemiddeld minder dan 3 % onder de clubrecords).

Dorianne werd op de hielen gevolgd door Careys Fransen die bij de Dames pupillen uitkwam over drie afstanden op gemiddeld 96,51 %. Op de 100 en 300 meter was Careys heel dicht bij een clubrecord. Op de 500 meter was de afstand groter.

Ook Wester Landman bij de heren junioren B volgde op korte afstand (95,22 %).

Wat opviel dat veel jong talent bij de pupillen voor hun leeftijd al hele mooie tijden rijden. Zij hebben nog een aantal jaar te gaan (tot pupil A) om de clubrecords bij de pupillen uit de boeken te rijden. De einduitslag is bijgevoegd. Einduitslag_ijsselkernbokaal_2019[1844]

De IJsselkern wisselbokaal wordt uitgereikt tijdens het stamppotbuffet.

Training en Wedstrijdcommissie.

Caerys clubwedstrijd 2019Wester Clubwedstrijd 2019