Kalender marathon

20141108-clubwedstrijd-67 (1)Marathonwedstrijden zijn er op twee niveaus:

  • Gewestelijk/Regionaal
  • Landelijk

Gewestelijke/regionale wedstrijden worden verreden in de categorieën: C1, C2, Masters 1, 2 en 3 en Dames. Er zijn twee competities, nl. de Noord-Oost Competitie en de Regiocompetitie (Boltric van Dasselaar regio oost marathon). Daarnaast zijn er jeugdmarathons voor de categorieën pupillen A/B/C en junioren C.
Vanaf junior B mag je meedoen met de categorie C en Dames. In het jaar dat je 40 wordt mag je met de Masters mee doen.

Jeugdmarathons

Op de website van de baanvereniging Deventer is het wedstrijdreglement van de jeugdmarathons geplaatst met daarin ook de selectieprocedure voor het NK marathon.
Zoals de meesten van jullie weten is informatie over de marathoncompetitie voor de regio Oost te vinden op de website van KNSB Gelderland
Inschrijven kan voor junioren B of oudere leeftijdscategorieën. Daar staat het programma, het wedstrijdreglement en de wijze van inschrijven vermeld.

Meer informatie: KNSB Gelderland Gewestelijk kampioenschap marathon oost jeugd

20141108-clubwedstrijd-59

Regio Oost competitie

Zoals de meesten van jullie weten is informatie over de marathoncompetitie voor de regio Oost te vinden op de website van KNSB Gelderland.
Inschrijven kan voor junioren B of oudere leeftijdscategorieën. Daar staat het programma, het wedstrijdreglement en de wijze van inschrijven vermeld.

Transponder

In de marathon competitie is het gebruik van een transponder verplicht. De transponder die gebruikt dient te worden, is een transponder van Mylaps (alleen de rode werkt op alle banen!!!)
De MYLAPS ProChip is een eenvoudig te gebruiken chip die je voorziet van accurate en betrouwbare wedstrijd- en trainingsresultaten.
Deze ProChip transponder zal door de rijder zelf aangeschaft moeten worden. Het is dezelfde chip die velen van jullie al gebruiken voor het skeeleren of voor de trainingsrondetijden op de ijsbanen. De rijders die al een Prochip hebben hoeven dan ook niet een nieuwe aan te schaffen. Voor de regio noord-oost marathoncompetitie wordt gereden met 1 transponder om de enkel van het been naar keuze.
De transponder kan besteld worden via www.mylaps.com. Op dit moment kost de ProChip € 99,53.

Noord Oost competitie

Deze  Noord Oost competitie wordt verreden in Heerenveen, Groningen, Assen, Deventer en Enschede staat open voor schaatsers vanaf 16 jaar . Informatie is te vinden op: www.marathonschaatsenregiono.nl.
Op elke baan zijn 2 wedstrijden. Er wordt dan een klassement over 10 wedstrijden gemaakt. De categorieën zijn dezelfde als bij de gewestelijke wedstrijden. Er wordt gestreden om punten. Sta je in het klassement bij de eersten, dan promoveer je naar een hogere categorie. Voor de Masters categorie wordt gestreden om deelname aan NK’s op zowel de ijsbaan als op natuurijs.

Deelname

De competitie staat open voor schaatsers vanaf 16 jaar voor de categorieën Gemengd NO1 t/m NO4 uit de gewesten Overijssel, Gelderland, Drenthe, Friesland en Groningen. Rijd(st)ers uit de Topdivisie Dames en Topdivisie Heren en 1e divisie Heren worden niet toegelaten.

Inschrijven

Inschrijving en kosten: rijders dienen zich in te schrijven via de website van Marathon regio Noord Oost.

Transponder

Ook bij deze competitie is het rijden met een transponder (van MyLaps) verplicht (geldt niet voor de jeugd marathons). Zie verder de informatie over transponders bij de Regio competitie.

IJsbanen

Deze wedstrijden worden verreden in Dronten, Deventer, Enschede, Groningen en Heerenveen op de zondagavond.
Meer info is te vinden op www.marathonschaatsenregiono.nl

Landelijke wedstrijden

Landelijke wedstrijden en NK’s kun je alleen rijden, als je je hebt geklasseerd via regionale wedstrijden. Sta je bij de eersten in de regio, dan mag je landelijk rijden. Hiervoor gelden de volgende categorieën: Topdivisie heren, Heren 1e divisie, Topdivisie Dames. De uitnodiging hiervoor gaat via de KNSB.