Zomertrainingen

Schaatsvereniging Zwolle – het hele jaar actief

In het zomerseizoen, dat loopt van eind april t/m september, is er volop keuze uit verschillende trainingsmogelijkheden. Zo worden door de week landtraining, fietstraining en skeelertraining aangeboden.
Natuurlijk hoef je niet al deze trainingsvormen bij te wonen, dat is geheel aan jou. De landtrainingen zijn voor schaatsers een belangrijke basis. Je verbetert je coördinatie, schaatstechniek, rompstabiliteit, lenigheid, maar ook kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast kun je met wielrennen en skeeleren je conditie en je techniek nog meer verbeteren.

Dit zijn de aanvangsdata, tijden en trainers voor het zomerseizoen 2018.

IMG-20150615-WA0006Fietstraining

Jeugd vanaf junioren A

Start: Maandag 16 April 2018
Tijd: 19.00-20.30 uur
Trainer: Henk Jan Stuiver

Wedstrijdrijders en Recreanten

Start: Maandag 16 April 2018
Tijd: 19.00-20.30 uur
Trainers: Frits Spek

Schema fietstrainingen, datum+tijd+vertrek vanaf: voor Jeugd, Wedstrijdrijders en Recreanten:

Fietstraining zomer 2018

Er wordt vanaf een vooraf aangegeven vertrekpunt gestart en een helm is verplicht.
Let op: De eerste fietstraining start vanaf de IJsselbrug op de parkeerplaats bij de Venus.

Voor de fietstraining zijn een aantal punten van belang:

• Het dragen van een helm is verplicht.
  • Neem a.u.b. een reserveband en pomp mee.
  • Neem voor de eerste trainingen a.u.b. lampjes mee omdat het vroeg donker wordt.
  • Zorg a.u.b. dat de materialen in orde zijn: remschijfjes gecontroleerd, remmen goed afgesteld etc.
  • Let op adequate kleding. Geadviseerd wordt bij temperaturen onder de 16 graden lange kleding te dragen om goed warm te blijven.

2014-09-17 19.30.34Land/ droogtraining

Deze wordt gehouden op het sportpark “de Pelikaan”, bij voormalig clubhuis Oranje-Zwart

Let op: Je kunt geen gebruik maken van de kleedkamer.

We verzamelen bij de kleedkamers van de voormalige korfbalvereniging Oranje Zwart. Zie ook de kaart.

Woensdagavond

Pupillen:

• Start    :           Woensdag 18 April 2018
  • Tijd      :           19.00-20.00 uur
  • Trainer :           Tetske Stuiver

Junioren, Wedstrijdrijders en Recreanten(vanaf junioren en ouder):

• Start: Woensdag 18 April 2018
  • Tijd: 19.00-20.30 uur
  • Trainer: Dick van Putten, Jantine Hop, Ronald Horstman

20140829_182118Skeelertraining!

De skeelertraining wordt gegeven op de skeelerbaan bij Hattem. Adres: Geldersedijk 45, Hattem. Naast de Rode Spoorbrug. Bij het skeeleren is een helm verplicht. Draag knie- en polsbeschermers.

Vrijdagavond

Pupillen:

• Start: Vrijdag 11 mei 2018
  • Tijd: 19.00 – 20.00 uur
  • Trainer: Tetske Stuiver

Junioren en Senioren:

• Start: Vrijdag 11 mei 2018
  • Tijd: 19.00 – 20.00 uur
  • Trainer: Dick van Putten

De skeelertraining gaat bij slecht weer ook door, dan wordt er een looptraining gegeven. Neem dus ook loopschoenen mee.
Het dragen van een helm is verplicht. Overige bescherming wordt aanbevolen.

Deelname aan alle aangeboden trainingen is niet verplicht. Deelname bijvoorbeeld alleen aan de droog training is ook goed.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de trainers.