Zomertrainingen

Schaatsvereniging Zwolle – het hele jaar actief

In het zomerseizoen, dat loopt van eind april t/m september, is er volop keuze uit verschillende trainingsmogelijkheden. Zo worden door de week landtraining, fietstraining en skeelertraining aangeboden.
Natuurlijk hoef je niet al deze trainingsvormen bij te wonen, dat is geheel aan jou. De landtrainingen zijn voor schaatsers een belangrijke basis. Je verbetert je coördinatie, schaatstechniek, rompstabiliteit, lenigheid, maar ook kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast kun je met wielrennen en skeeleren je conditie en je techniek nog meer verbeteren.

Dit zijn de aanvangsdata, tijden en trainers voor het zomerseizoen 2019.

IMG-20150615-WA0006Fietstraining

Jeugd vanaf junioren A

Start: Maandag 29 april 2019
Tijd: 19.00-20.30 uur
Trainer: Henk Jan Stuiver

Wedstrijdrijders en Recreanten

Start: Maandag 29 april 2019
Tijd: 19.00-20.30 uur
Trainers: Frits Spek

Alle fietstrainingen van 2019 starten vanaf de IJsselbrug op de parkeerplaats bij de Venus.

Er wordt vanaf een vooraf aangegeven vertrekpunt gestart en een helm is verplicht.
Let op: De eerste fietstraining start vanaf de IJsselbrug op de parkeerplaats bij de Venus.

Voor de fietstraining zijn een aantal punten van belang:

• Het dragen van een helm is verplicht.
  • Neem een reserveband en pomp mee.
  • Neem voor de eerste trainingen  lampjes mee omdat het vroeg donker wordt.
  • Zorg dat de materialen in orde zijn: remschijfjes gecontroleerd, remmen goed afgesteld etc.
  • Let op adequate kleding. Geadviseerd wordt bij temperaturen onder de 16 graden lange kleding te dragen om goed warm te blijven.

2014-09-17 19.30.34Land/ droogtraining

Deze wordt gehouden op het sportpark “de Pelikaan”, bij voormalig clubhuis Oranje-Zwart

Let op: Je kunt geen gebruik maken van de kleedkamer.

We verzamelen bij de kleedkamers van de voormalige korfbalvereniging Oranje Zwart. Zie ook de kaart.

Woensdagavond

Pupillen:

• Start    :           Woensdag 17 april 2019
  • Tijd      :           19.00-20.00 uur
  • Trainer :          Tetske Stuiver en Wil van der Vegt

Junioren, Wedstrijdrijders en Recreanten(vanaf junioren en ouder):

• Start: Woensdag 17 April 2019
  • Tijd: 19.00-20.30 uur
  • Trainer: Dick van Putten, Jantine Hop, Emiel de Groot

20140829_182118Skeelertraining

Skeelertraining 2019: Ten aanzien van de skeelertraining vindt er nog een inventarisatie plaats onder de leden. We willen o.a. inventariseren wie er willen skeeleren en op welke baan. Na de inventarisatie zullen we over de uitkomst berichten en aangeven welke training we aanbieden.

De skeelertraining gaat bij slecht weer ook door, dan wordt er een looptraining gegeven. Neem dus ook loopschoenen mee.
Het dragen van een helm is verplicht. Overige bescherming wordt aanbevolen.

Deelname aan alle aangeboden trainingen is niet verplicht. Deelname bijvoorbeeld alleen aan de droog training is ook goed.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de trainers.