Wintertrainingen

In het winterseizoen wordt er schaatstraining gegeven op de ijsbaan van Deventer. Alle trainingen worden gegeven door KNSB gediplomeerde schaatstrainers.

Algemene informatie ijstraining

• Zorg dat je op tijd op het ijs staat.
  • Tijdens de training is het dragen van clubkleding verplicht.
  • Voor pupillen is het dragen van een helm verplicht. We adviseren andere leden ook dringend een helm te dragen tijdens de trainingen.
  • Aspirant-leden kunnen gebruik maken van een proeftraining.
  • Vrijdagavond is de ‘vaste’ clubavond voor pupillen en junioren.

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de trainers.

Trainingstijden Deventer 2021 / 2022

De trainingen in Deventer starten in de week van 11 oktober 2021.

Tijdstip Groep
(leeftijden zie overzicht hieronder)
Trainers
Dinsdag 1e uur    18.15 – 19.15 Exclusief voor pupillen op de buitenbaanWil van der Vegt
Dinsdag 2e uur    19.30 – 20.45Junioren t/m mastersFrits Spek, Emiel de Groot, Ronald Horstman
Dinsdag 3e uur    21.00 – 22.15Neo-senioren t/m masters en recreanten (niet-licentiehouders)        Frits Spek

Woensdag 18.30 – 19.45Specifiek voor marathonrijders (M2 / M3)Janine Slootstra

Vrijdag 18.30 – 19.45 uurPupillen (binnenbaan)Wil van der Vegt
Pupillen A+B en junioren C tot en met master (buitenbaan)Emiel de Groot, Ruben Oldenburger

In Deventer zijn de volgende Baanregels van kracht: baanverenigingdeventer.nl/baanregels

Leeftijdscategorieën

De KNSB hanteert de volgende leeftijdscategorieën, waarbij de leeftijd op 1 juli bepalend is.

LeeftijdCategorie
tm 7Pupillen F
8Pupillen E
9Pupillen D
10Pupillen C
11Pupillen B
12Pupillen A
13 tm 14Junioren C
15 tm 16Junioren B
17 tm 18Junioren A
19 tm 22Neo-senioren
23 tm 38Senioren
39 tm 100Masters

Aspirant leden

Voor aspiranten leden geldt dat je een keer een proeftraining mee kan doen om te ervaren hoe leuk de schaatstraining is. Aanmelding is wel nodig zodat we de toegang kunnen aanvragen en onze trainers op de hoogte kunnen brengen (het zijn immers trainingsuren en geen vrije uren).

Corona maatregelen

Voor zover op dit moment bekend is zullen er geen specifieke corona maatregelen gelden op ijsbaan De Scheg in Deventer dit schaatsseizoen.

Zie ook de website van de ijsbaan voor meer informatie over maatregelen in de horeca etcetera: https://sportbedrijfdeventer.nl/corona-update/