Recreanten

2015-01-13 21.12.24
De trainingsgroep van recreanten is een bonte verzameling van schaatsliefhebbers.

De één begint net met schaatsen, de ander traint voor de (alternatieve) Elfstedentocht en weer een ander kan zich tijdens de clubwedstrijden (bijna) meten met wedstrijdrijders. De één is net twintig, de ander net gepensioneerd. Buiten het sportieve aspect is het sociale aspect voor velen van groot belang.

Wintertraining

De recreanten trainen op de dinsdagavond op een speciaal trainingsuur op de kunstijsbaan De Scheg in Deventer, onder begeleiding van een gediplomeerde KNSB trainer. Het winterseizoen is van oktober t/m maart.

Zomertraining

In het zomerseizoen (mei t/m september) wordt de basis voor het volgende winterseizoen gelegd. Er wordt dan op woensdagavond tussen 19:00 en 20:30 uur een looptraining gegeven. Deze training omvat diverse disciplines (lopen, schaatssprongen, coördinatie oefeningen, conditie oefeningen, techniek oefeningen, etc.). Voor de conditie kan er verder op maandag aan de fietstraining voor recreanten worden deelgenomen. Ook deze trainingen worden door onze gediplomeerde trainers gegeven.

Het staat je vrij als recreant de voor jou meeste geschikte trainingen bij te wonen.

20140215-1500-meter-OS2014-7

wordt lid